GOG v Steam - Ας συγκρίνουμε

Ήρθε η ώρα να συγκρίνετε το GOG με το Steam.

Είναι το GOG ένας καλός ανταγωνιστής; Το Steam διορθώνει τα προβλήματά του χάρη στο GOG; Ας το μάθουμε στο πρώτο από τα άρθρα μας Gog εναντίον Steam!

Πρώτον, ξεκινάμε από την αρχή. Το Good Old Games ξεκίνησε το 2008 και δημιουργήθηκε από την πολωνική εταιρεία CDP Investment sp. z o.o. - που σήμερα αποτελεί μέρος της CD Projekt, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σειρά The Witcher. Στην αρχή το GOG προωθούσε παλαιότερα παιχνίδια σε ανανεωμένη μορφή. Όλα τα παιχνίδια που πωλούνταν εκεί ήταν από τα τέλη της δεκαετίας του '80, τη δεκαετία του '90 και τις αρχές της δεκαετίας του '00, είναι όλα συμβατά με ολοκαίνουργια λειτουργικά συστήματα και μερικές φορές ανανεώνονται με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως καλύτερη υποστήριξη για σύγχρονες αναλύσεις οθόνης, διορθώσεις του UI κ.λπ. Σήμερα το GOG είναι γνωστό ως GOG.com και πουλάει και νέα παιχνίδια, συνήθως indie τίτλους. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του Steam.

gog v steam

Το Steam ξεκίνησε το 2003 ως πλατφόρμα για το Counter-Strike 1.6. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε και τώρα είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην αγορά. Διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση χρηστών και υποστηρίζει πολλά ωραία χαρακτηριστικά, όπως: διαδικτυακή κοινότητα, αγορά και εργαστήριο - το οποίο επιτρέπει στους οπαδούς να δημιουργούν προσαρμοσμένο περιεχόμενο για παιχνίδια.

Πώς μπορούμε λοιπόν να συγκρίνουμε το μεγαλύτερο κατάστημα από τις ΗΠΑ αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με ένα μικρό πολωνικό κατάστημα;

Μπορεί να φαίνεται αστείο από αυτή την άποψη, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του GOG έναντι του Steam είναι η έλλειψη κάθε είδους DRM. Αυτό είναι σωστό! Μπορείτε να παίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι, οπουδήποτε και οποτεδήποτε χωρίς πρόσβαση στο Internet. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των παιχνιδιών σας στο σκληρό σας δίσκο και να τα κρατήσετε εκεί σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Αυτό είναι πιθανώς αυτό που έκανε το GOG έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Steam όλα αυτά τα χρόνια. Μπορείτε ακόμη και να δανείσετε τα παιχνίδια σας από το GOG σε φίλους σας, απλά... στέλνοντάς τους τα αρχεία εγκατάστασης και αυτό είναι όλο. Αυτό όμως δεν ισχύει για ορισμένα παιχνίδια για πολλούς παίκτες, οπότε αν ένα παιχνίδι απαιτεί λογαριασμό ή έγκυρο κλειδί CD, μπορεί να μην μπορείτε να το μοιραστείτε με αυτόν τον τρόπο, επειδή χρειάζεστε ξεχωριστό κλειδί ή λογαριασμό για να λειτουργήσει αυτό.

Φανταστείτε να δανείζετε ένα παιχνίδι σε έναν φίλο σας χρησιμοποιώντας το Steam. Μπορείτε να μοιραστείτε ένα παιχνίδι σε συγκεκριμένο λογαριασμό Steam, αν συνδεθεί πρώτα στο δικό σας μηχάνημα, αλλά αν κάποιος άλλος παίζει αργότερα κάποιο από τα παιχνίδια σας, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθόλου το λογαριασμό Steam για να παίξετε παιχνίδια, πρέπει να περιμένετε μέχρι το άτομο αυτό να ολοκληρώσει τη συνεδρία. Το οποίο είναι πραγματικά μπερδεμένο που δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Τις παλιές καλές εποχές μπορούσατε απλώς να δώσετε ένα CD-ROM στον φίλο σας και να δανειστείτε ο ένας τα παιχνίδια του άλλου. Αλλά αυτό είναι παρελθόν, ας επικεντρωθούμε στο σήμερα.

gog v steam

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη συζήτηση gog vs steam είναι ο κατάλογος του Steam. Διαθέτει τον μεγαλύτερο κατάλογο παιχνιδιών PC από όλο τον κόσμο, ορισμένα παιχνίδια δεν υπάρχουν στο Steam λόγω προφανών επιχειρηματικών ζητημάτων - για παράδειγμα, όλα τα νέα παιχνίδια της Electronic Arts δεν υπάρχουν πλέον εκεί, επειδή η EA έχει τη δική της πλατφόρμα, την Origin.

Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο άρθρο μας GoG εναντίον Steam.

ΚατηγορίεςBlog

One Reply to “GOG v Steam – Lets Compare”

  1. First of a few articles on this. I’m learning a lot about GoG!

Comments are closed.